Er is mij een lichtje opgegaan...

Kerst - Feest van het Licht 2019

Er is mij een lichtje op gegaan. Hoe vaak zeggen we zo iets? Wat bedoelen we? Afgelopen weken is het thema licht vaak bij me langs gekomen in de vorm van wensen maar ook in Kerst, Feest van het licht. Licht in donkere dagen. Heel concreet zijn we we daarin vaak niet. Wat bedoelt iemand als die zegt: Ik wens je veel licht voor 2020.

Wat ik zo bijzonder vind is dat God licht is. Als je Jezus zegt: Ik ben het Licht der wereld, dan zegt Hij eigenlijk ik ben God. Het Licht schijnt in de duisternis... Het Licht schijnt in de wereld. En wat willen deze woorden eigenlijk zeggen. Het is zo cryptisch, zo vaag, zo ... en maak je eigen verhaaltje erbij.

Ik weet van maar één vers in de Bijbel dat daar antwoord op geeft, en wel in het Evangelie naar Matteüs. In hoofdstuk vijf vers zestien lezen we: "Laat op dezelfde manier jullie licht schijnen voor de mensen. Laat hun de goede dingen zien die jullie doen. Dan zullen ze jullie hemelse Vader ervoor prijzen."

Als ik daarover nadenk, dan vraag ik me af: Hoe laat ik mijn licht schijnen? Doen mijn goed bedoelde daden mensen God prijzen? Wanneer schijn ik dat licht in de duisternis?

Heb jij een antwoord? Schrijf je antwoord dan hieronder op?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Er is mij een lichtje opgegaan...

Niet wat ik denk...

... maar dat kan toch niet?

Van bewust naar onbewust?

Update over vervolg op "Geef Mij je hart"

Leven in en met de waan van elke dag