Het leven is niet ingewikkeld

We leven vanuit onze overtuigingen en zonder die overtuigingen zouden we niet ons leven kunnen leiden.

Heb jij je ooit afgevraagd waar jouw overtuigingen vandaan komen? Ze komen voor 99,99% uit het verleden. Ik zou haast zeggen voor de volle 100%. Mag ik dan zeggen, dat ons verleden het heden en de toekomst bepaalt?

Ik denk het wel!

En als we vast lopen in ons leven van alle dag. Is het dan raar om te denken dat het onze overtuigingen zijn die dat veroorzaken?

Ik denk het niet!

Wat maakt nu dat we de overtuigingen hebben die we hebben, en dat we ze niet ècht hebben. Het lijkt er meer op dat onze overtuigingen ons hebben, want we zijn we ons vaak niet bewust van onze overtuigingen! Dan zijn het niiet wíj́ die ons leven leiden, maar onzee overtuigingen! Hoe bizar is dat!

Hoe zouden wij achter onze vaak niet onderzochte en voor ons onbekende overtuigingen kunnen komen?

ik heb ontdekt dat het zelf ontdekken alles behalve makkelijk is. We hebben namelijk gewoon blinde vlekken. De mensen om ons heen heen zeggen te vaak ook niet altijd wat ze van ons zien en ervaren. Ze houden domweg niet genoeg van ons maar wel van zichzelf om oprecht tegen ons te zijn.

Oeps... dat wordt een lastige dus.

En vooral als we alleen maar oppervlakkige relaties aangaan, waarin elk risico wordt vermeden. Het lijkt wel of we met alkaar afgesproken hebben niet te praten over hoe we de ander zien en ervaren!

Dat is niet alleen lastig, maar naar mijn mening het tegenovergestelde van liefde namenlijk negeren... En ook daar praten we niet over! We noemen het liever tolereren.

Zou jij achter je onbewuste overtuigingen willen komen?

Reageer dan hier onder!

Geniet van je dag.

Wil jij ook leven vanuit Bijbels principes? Lees dan mijn boek: 'Geef Mij je hart en diee wat jij wilt!"


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Het leven is niet ingewikkeld

Niet wat ik denk...

... maar dat kan toch niet?

Van bewust naar onbewust?

Update over vervolg op "Geef Mij je hart"

Leven in en met de waan van elke dag