Strategie in moeilijke tijden

Laatst werd ik gevraagd vijftien minuten te spreken voor een groep jongeren. Toen ik vroeg wat het actuele onderwerp was werd er gezegd: De gaven van de Heilige Geest. Ik wilde op dat moment dat ik die vraag nooit gesteld zou hebben. En het zou een uitzending worden met beeld via YouTube. Ik sta dan dus voor eeuwig online. Wat moest ik doen? Welke strategie moest ik hanteren?

'Een strategie is op een kompas kijken en manieren bedenken hoe je je doel gaat bereiken': schrijf ik in mijn nog uit te geven tweede boek. Dus wat is mijn doel? Daar moest ik voor gaan zitten en tijd nemen om daar over te mediteren.

Ik kwam met tientallen vragen op de proppen, die ik zelf had op die leeftijd, over de gaven van de Heilige Geest. En weer bedacht ik schrijven is als spreken... de kunst van het weglaten.

Ik formuleerde de volgende doelen:

1. wegnemen van angst bij deze jongeren voor de gaven van de Heilige Geest;

2. inzicht geven over de gaven van profetie en het verschil met de positie van de profeet;

3. duiden van verantwoordelijkheden voor sprekers/daders en luisteraars/ontvangers;

4. aanzetten tot het uitleven van potentie met gebruikmaking van de geestes gaven.

En dan? Dan kan ik gaan strepen, zodat het een kort, bondig, en een gefundeerd verhaal wordt, aangevuld met persoonlijke ervaringen.

Deze analogie wil ik gebruiken om strategie in (moeilijke) tijden uit te leggen. Want zeg nu zelf.Ook in niet moeilijke tijden is het hebben en hanteren van een strategie belangrijk. God maakt gebruik van strategiën. Het klinkt misschien wat platvloers, maar het is echt waar! Hij doet niet zomaar wat. Alles wat God doet is immers goed.

Nu zitten we met elkaar in een vervelende pandemie. Het zijn de omstandigheden die ons proberen te beperken. Maar worden we er echt door beperkt of laten we ons beperken. In dat geval maken we onszelf een slachtoffer van onze omstandigheden. Maar? Zijn we echt beperkt? De beperkingen zitten hoofdzakelijk in ons hoofd.En in hoeverre laten we de beperkingen ons regeren? Ook dat zit in ons hoofd. Is er een weg uit deze pandemie? Een virus is een virus en die doet wat hij doet. Zich aanpassen, muteren, en alle kansen aangrijpen die het virus krijgt. Voelt het virus zich beperkt? Nee! Het virus kijkt naar alle mogelijkheden... (als het zou kunnen kijken). We zullen dan ook moeten leven met het virus. Het virus is voor ons een omstandigheid.

Dan nu de vraag: Welke strategie kies jij om je doel te bereiken ongeacht die omstandigheid?

Eerst je doel helder maken lijkt me wel handig.Heb je geen doel? Vast wel maar je bent je er niet bewust van... Ben je een alleengaande? Dan heb je waarschijnlijk als doel het vinden van een partner. We hebben echt allemaal doelen. Bewust en onbewust streven we dingen na. Bedenk eens welke waarden voor jou belangrijk zijn? Rechtvaardigheid? Gelijkwaardigheid? Liefde? Echtheiod? Ik noem er maar een paar op. Wil je ze ontdekken? Heb je er een strategie voor? Ik kan je er wel een aanraden... doe de Re-Loaded Training of sluit je aan bij een Paradigm Shift groep.

Strategie is geen vies woord het is slechts een manier om je doel te bereiken en dat is voor elk mens en ook voor God belangrijk!

Succes! En laat je even een reactie achter als je de blog leuk vindt?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Hoe staat mijn eigen strategie en 'ik' tegenover Jezus die zegt: 'Kijk niet naar de omstandigheden' Jezus die zegt 'Ik heb de strijd al voor je gewonnen. Ik heb al betaald. Vertrouw op mij'. Vertrouwen en niet zelf vanuit mijn 'ik' de strijd aangaan.
Ronald, op 01-12-21
Wat als je niet tegenover Jezus staat? Hij is met je? Een strategie hebben is prima zolang je maar een strategie hebt en niet de strategie jou. Onze strijd zit met name tussen onze twee oren.
Helemaal mee eens. En ik betrap mijzelf erop dat ik vaak ook onbewuste strategieën heb. Meestal kies ik de makkelijkste weg om te bereiken wat ik wil bereiken. Tja en soms werkt dat niet en moet je andere bedenken .Of het delen en er dan achter komen dat er talloze strategieën zijn.
Yvonne Nijkamp, op 01-12-21

Strategie in moeilijke tijden

Niet wat ik denk...

... maar dat kan toch niet?

Van bewust naar onbewust?

Update over vervolg op "Geef Mij je hart"

Leven in en met de waan van elke dag