Hoe dat proces ineens zo snel is gelopen

Op 31 oktober zat ik achter mijn bureau en las mijn persoonlijke visie verklaring weer door. En toen bedacht ik: "Waarom zou ik dat manuscript nu niet gaan uitgeven? Wat kan er mij gebeuren? Mensen gaan er toch van alles van vinden en dat zij dan maar zo."

Toen heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan zoeken naar jonge uitgevers. Iemand die het manuscript had geredigeerd had mij al eens geattendeerd op boekscout.nl. En daar zag ik dat ik het manuscript zo kon uploaden en dan na twee weken een reactie zou krijgen. Dat heb ik toen maar gedaan voordat ik me weer zou bedenken.

Binnen een week had ik boekscout aan de lijn en dat het boek interessant vonden na het diagonaal te hebben gelezen. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en dan zou ik alle informatie over het proces van uitgeven te horen krijgen. Tevens zou iemand het hele boek hebben gelezen en er inhoudelijk en technisch beoordelen.

Die beoordeling staat hieronder:

"Eenieder heeft wel een moment waarop hij een wake-up call kan gebruiken. Jouw boek is dat alarm. Jij durft namelijk de lezer rechtstreeks te vragen hoe oprecht zijn of haar geloof is, en daarmee is je publiek onmiddellijk alert. Vervolgens leg jij de vinger op enkele pijnpunten, zoals de vraag of je je comfortabele leven zou opgeven voor Jezus Christus.

Met veel begrip en een groot inlevingsvermogen werk jij daarna uit hoe je in je leven kunt meebouwen aan Gods koninkrijk. Daarbij gebruik jij heldere bewoordingen en je verwijst veelvuldig naar bijbelteksten, waarmee jij een gefundeerde en logische redenering presenteert. Wat ik hierbij prettig vind, is dat jij duidelijk stelling neemt, maar je mening niet oplegt aan de lezer. Dit blijkt ook uit het grote respect dat jij betoont voor gelovigen van allerlei christelijke stromingen.

De prikkelende studievragen zetten mij aan het denken. Dit is een boek dat je naar de keel grijpt en waarover je blijft nadenken. Knap werk!"

Nog geen maand later zat ik dus bij uitgeverij Boekscout.nl aan tafel!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Hoe dat proces ineens zo snel is gelopen

Niet wat ik denk...

... maar dat kan toch niet?

Van bewust naar onbewust?

Update over vervolg op "Geef Mij je hart"

Leven in en met de waan van elke dag