Complexe thema's en levensvragen

Wat moet ik daar nu op zeggen?

Regelmatig loop ik in mijn werk tegen lastige complexe thema's aan. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken rond, gender, homohuwelijk, euthanasie of abortus. Dit zijn geen thema's die je als christen eenvoudig met een voor of tegen kunt beantwoorden maar hoe dan wel?

Tijdens het schrijven van mijn tweede boek heb ik een aantal van die vraagstukken uiteen gerafeld en systematisch behandeld. En het blijkt dat er een soort systeem ontstaat dat het mogelijk maakt om antwoorden te geven in specifieke gevallen. En het schept randvoorwaarden en duidelijkheid als het gaat om zorgvuldigheid. Een vraag ben je voor of tegen werkt namelijk alleen maar polariserend en gesprekken stoppen vaak. Niet echt behulpzaam. Juist bij dit soort complexe vraagstukken is het nodig om de casus specifiek te omschrijven. Antwoorden geef ik dan ook niet op de vraagstukken maar ik geef een schets van de weg waarlangs antwoorden gevonden kunnen worden.

Denk bijvoorbeeld eens aan vaccinatie. Moet ik me niet of wel laten vaccineren tegen de griep of COVID-19?

Momenteel wordt het manuscript proefgelezen en zal ik correcties aanbrengen. Daarna zal ik het aan de uitgever voorleggen. Ik ben met mijn tweede boek in een ver gevorderd stadium dus.

Reacties op dit bericht zijn zeer welkom!

Maarten


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Complexe thema's en levensvragen

Niet wat ik denk...

... maar dat kan toch niet?

Van bewust naar onbewust?

Update over vervolg op "Geef Mij je hart"

Leven in en met de waan van elke dag